En jobbig resa med ett lyckligt slut

Efter att ha försökt bli gravida under flera år utan resultat bestämde vi oss för att prova lyckan med IVF klinikens hjälp i Sverige. Vi blev trevligt bemötta av deras personal och hoppet började stiga.

Vi genomförde två stycken försök där utan att lyckas och modet sjönk igen. Det fina i detta är att vi kom närmare varandra i vår relation och vi bestämde oss för att gå ett steg längre.

Efter rekommendation från vår svenska läkare beslutade vi oss för att prova äggdonation. Det finns ju ett flertal länder att välja mellan. Anledningen till att vi valde Ryssland var att deras väntetid var kort.

Vi reste till Ryssland vid två tillfällen. Första gången för en ”konsultation” där vi gick igenom papper, tog lite prover med mera. Allt gick bra och vi återvände till Sverige efter ca två dagar.

Den andra resan gjorde vi ca tre månader senare. Hur länge man stannar denna gång beror på vilken typ av genomförande man väljer.

Efter att ha varit på deras klinik och genomfört återinförandet av det befruktade ägget stannande vi i Ryssland ett par dagar innan vi återvände hem. Det är svårt att beskriva vad man genomlider inombords under hela processen. Det pendlar mellan hopp och förtvivlan, skratt och gråt. Tiden efteråt hemma i Sverige är oerhört nervös och tuff mentalt.

När det hade gått en tid gjorde vi ett graviditetstest via ett blodprov.

När de ringde från sjukhuset slutade våra hjärtan att slå. Beskedet var positivt, vi var gravida!!!

Jag kommer än idag ihåg vilken enorm glädje vi upplevde. Vi skulle bli föräldrar!!

Efter att vi till slut tagit in den enorma glädjen följer oron som alla blivande föräldrar genomlider men den hör ju till.

Nio månader senare föddes en underbar liten flicka som är det vackraste vi någonsin sett.

Hon är snart ett år gammal och mår alldeles utmärkt. Varje gång vi tittar på henne så inser vi hur välsignade vi båda är. Hon är en gåva!

Dr Zaytseff och hennes personal på kliniken i Ryssland arbetar oerhört seriöst. Vi har hela tiden haft mailkontakt med Julia- koordinator som gett oss snabba och bra svar via mail. Vi är mycket nöjda med vår läkare Dr Zaytseff som också varit lätt att få tag på. Läkaren och vår kontakt pratar mycket bra engelska.

Vi blev hämtade och lämnade på flygplatsen av en trevlig chaufför som pratar mycket bra engelska. Det kostar en slant men det var värt varenda krona.

När vi fick problem vid vår incheckning till lägenheten stannade han kvar och hjälpte oss, helt fantastiskt!!

Boendet, i vårt fall en lägenhet, höll bra standard. Utsidan på husen är ofta nedgångna men insidan helt annorlunda.

Kvaliteten på maten varierade men vi hittade några ställen med riktigt bra mat.

I vårt fall slutade ju allting lyckligt. Detta kan man ju aldrig garantera men vi kan i alla fall säga att om ni väljer att åka till Ryssland så blir ni väl omhändertagna.

Dessutom har kliniken numera ett ”voucher avtal” vilket underlättar enorm då ni ska söka visum till landet.

Slutligen: Ni är inte ensamma, prata och stötta varandra och ge aldrig aldrig upp!!!

Med Vänliga Hälsningar: Ett mycket lyckligt par från Sverige.